بازدید دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز از کتابخانه حافظیه شیراز

ساخت وبلاگ

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی، به مناسبت آغاز هفته کتاب جناب آقای دکتر کاووس حسن لی استاد بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و رئیس مرکز حافظ شناسی به همراه دانشجویان کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه از کتابخانه حافظیه شیراز بازدید کردند.

در این بازدید رضایی مسئول کتابخانه حافظیه ضمن خوش آمدگویی به حضار توضیحاتی در مورد کتابخانه حافظیه شیراز را براساس مقاله ای که ایشان در دانشنامه حافظ پژوهی چاپ کرده اند را بیان کردند.

در سمت شمالی صحن آرامگاه خواجه شمس الدین محمد شیرازی، کتابخانه عمومی حافظیه قرار دارد که مرکز حافظ شناسی در آن واقع شده است که یکی از قدیمی ترین کتابخانه های شهر شیراز است. بعد از تعمیراتی که در سال های 1314 تا 1316 شمسی در حافظیه صورت گرفت چنین احساس شد که باید در جوار آرامگاه حافظ کتابخانه ای به وجود آید از این رو در سال 1329 شمسی به دستور اداره کل فرهنگ فارس تعدادی از کتب کتابخانه ملی فارس به حافظیه انتقال داده شد و مقبره قاسم خان والی که از بناهای کریم خان زند است را برای محل کتابخانه اختصاص دادند. روی تمام قبرهای این آرامگاه به استثنای قبر قاسم خان والی، آقای دوانی، شهید خدنگ، آیت الله ... و 5شخصیت دیگر سنگفرش شده است. این کتابخانه با تعداد کمی کتاب ارسالی اداره فرهنگ فارس و تعداد مختصری که دانشمندان و علاقه مندان به آن اهداء نمودند دائر گردید ولی تعداد کتب به قدری اندک بود که نمی شد نام آن را کتابخانه گذاشت. در سال 1346 شمسی که امور کتابخانه های کشور به وزارت فرهنگ و هنر واگذار شد کتابخانه های شیراز از آن جمله کتابخانه حافظیه نیز تحت نظر اداره کل فرهنگ و هنر فارس قرار گرفت و به تدریج تعدادی کتب برای آن تهیه گردید. در سال 1349 بانو دکتر صورتگر به مناسبت اینکه مرحوم دکتر لطفعلی صورتگر در جوار آرامگاه حافظ مدفون گردیده بود تعداد 700 جلد کتاب آن مرحوم را به کتابخانه حافظیه اهداء گردند. در سال 1350 ه ق دانشمند محترم و عالم بلند همت مرحوم آقای محمدکاظمی شیرازی (فرزند آیت الله شیخ محمد کاظم شیرازی مجتهد و مرجع تقلی) که علاقه وافری به کتاب داشتند و در سال های پیش کتابخانه معظمی را در منزل تشکیل داده بودند علو همت و بلندنظری عجیبی از خود بروز دادند و کلیه کتاب های کتابخانه خود را با قفسه ها و مبل  و اثاثیه آن به کتابخانه حافظیه اهداء فرمودند. کتب اهدائی مرحوم کاظمی که متجاوز از 5 هزار جلد است شامل کتب فارسی و عربی و انگلیسی و روسی است. در میان این کتب کتابهای بسیار نفیس و ارزنده ای وجود دارد که علاوه بر بهای معنوی آن ها ارزش مادی آن ها نیز زیاد است (بهروزی  1355 76-79).

در سال 1355 هزار و بیست جلد از کتاب های مرحوم لطفعلی معدل به کتابخانه حافظیه هدیه گردید. در همین سال 500 جلد کتاب از کتابخانه تخت جمشید به کتابخانه حافظیه منتقل شد. دبیرخانه هیأت امنای کتابخانه های عمومی کشور مرتب برای کتابخانه کتاب ارسال می کرد. از آن سالها تاکنون نیز ادیبان زیادی کتب خود را به این کتابخانه اهدا نموده اند.

کتابخانه حافظیه از چند بخش جنبی هم تشکیل شده است که به شرح زیر می باشد:

-         انواع دیوان های چاپی حافظ (چاپ ایران هند )

-         کتبی که در شرح و تحلیل اشعار حافظ نوشته شده است.

-         ترجمه اشعار حافظ به زبان های مختلف از جمله انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، لهستانی، بلغاری، سوئدی، یوگسلاوی، اردو، پنجابی، تاجیکی، ترکی، ارمنی

-          عربی،  فارسی، آذری، چینی، ژاپنی، اسپانیایی، اسپرانتو و حافظ سی زبانه

در ادامه بازدید، دکتر حسن لی نیز توضیحاتی در مورد تاریخچه کتابخانه و مرکز حافظ شناسی بیان کردند. در ادامه برنامه دانشجویان از بخشهای مختلف کتابخانه بازدید کرده و با معرفی مسابقه مهر پارسی توسط خانمها اسعدی و زیلایی کتابداران کتابخانه حافظیه شیراز، در این مسابقه شرکت کردند.

 

کتابخانه عمومی حافظیه شیراز...
ما را در سایت کتابخانه عمومی حافظیه شیراز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hafeziyeketaba بازدید : 331 تاريخ : جمعه 26 بهمن 1397 ساعت: 19:28