نشست کتابخوان حجاب و عفاف

ساخت وبلاگ

اولین نشست کتابخوان حجاب و عفاف در استان فارس روز یکشنبه 19 دی ماه در کتابخانه حافظیه برگزار گردید. این نشست که به مناسبت 17 دی ماه سالروز قانون کشف حجاب و به منظور حفظ ارزش های حجاب و عفاف در میان بانوان گرامی انجام شد، با حضور سرکار خانم دکتر ساسانی، کارشناس ارشد تحقیقات وزارت کشور و  سرکار خانم دکتر دستغیب، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس و سرکار خانم صفری راد رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شیراز و جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولین امور بانوان تعدادی از دستگاهها و بانوان محترم به زیبایی و با اجرای مجری ارجمند شیرازی سرکار خانم جشنی زاده برگزار گردید.

5 کتاب در این برنامه معرفی شد. کتاب پنج نمای پوشش نوشته عطیه کشتکاران و نشر مصطفوی توسط مریم ذاکری  از نویسندگان کتاب معرفی شد. این کتاب در 5 جلد به مسائل مختلف درباره حجاب پرداخته است.

کتاب دوم با عنوان دختران به حجاب روی می­ آورند نوشته ی وندی شلیت و نانسی دموس، ترجمه سمانه مدنی و پریسا پورعلمدار نشر امور بانوان نهاد رهبری توسط خانم دکتر شمسایی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان معرفی شد. این کتاب در 3 فصل به بحث درباره اوضاع مربوط به حجاب و مباحث مرتبط آن در کشور آمریکا می­ پردازد و در آن ضمن بررسی بی بندوباری ها و مشکلاتی که از آن ناشی شده است، مسئله ­ی حجاب را راهی برای کاهش این وضعیت نابسامان نام برده می شود. نظر به این­که، این کتاب از زبان یک فرد غیرمسلمان و فردی که خود در جامعه ای آزاد از نظر پوشش و آزادی جنسی زندگی می­ کند نوشته شده است، به وضوع تأثیرات آزادی های مفرط را شرح می­ دهد. در بخش دیگری از کتاب نویسنده زنانی که با بی­ خردی باعث به هم ریختن بنیان خانواده می­شود را انسان­هایی بی­عقل می­ داند  و در قسمتی از کتاب نیز با بیان اندیشه­ های دیگر در این­ باره، حجاب و عفاف را در سایر ادیان نیز ارزشمند می­ داند.

 در ادامه­ ی برنامه خانم دکتر ساسانی به سخنرانی پرداختند.

ایشان از تحقیقات و بررسی­ هایی که انجام شده است و از ردپای کشف حجاب که در 10 آسیب بزرگ اجتماعی مورد شناسایی قرار گرفته­ اند، سخن گفتند و ورود جدی تمامی دستگاه ها را در این زمینه لازم دانستند. رویکردهای متفاوتی که به مسئله ی حجاب در جامعه ما و جوامع غربی وجود دارد را مورد بحث قرار دادند. مسئله کشف حجاب که در 17 دی ماه 1314 رخ داد، را در زمان خودش یک اقدام هوشمندانه مطرح کرد چرا که، بررسی­ ها نشان داد موانع بسیاری از کارهای آنان پوشش خانم­ ها بود. بنابراین، راه ­حل این بود که آن را مورد هجوم قرار دادند.

انسان موجودی مسئول است. مبدأ و معاد دارد. می داند به کجا می رود و چه هدفی دارد. این نگاه دینی به انسان است. اما انسانی که خود را مسافری غریب و تنها می­ بیند که معادی برایش وجود ندارد سعی می­ کند تمامی لذت ممکن را در مدتی که در دنیاست ببرد و این با ظاهر و زینت ظهور پیدا می­ کند. بنابراین، شاخص­ های دو فرهنگ خودی و دیگری در پوشش متفاوت است. فرهنگ خودی لباس را پوشش می­ داند و فرهنگ دیگر خلاف این است. پس از انقلاب اسلامی همواره افت و خیزهایی در بحث حجاب و پوشش وجود داشته است و به دلیل اهمیت این مسئله برنامه­ ریزی هایی انجام شد و دستگاه­های مختلف ملزم به وظایفی شدند. مدتی به بار نشست اما، به دلیل مشکلاتی از جمله نداشتن عزم راسخ مدیران، وجود نداشتن اعتبارات لازم و عدم وجود مدل مطلوب برای آن، بازخوردهای بعدی ناراحت­ کننده بود. لذا، با وجود این مشکلات تلاش­ ها بی­ ثمر ماند. حال چه باید کرد؟ ما مدیران متعهدی داریم که واقعا زحمت می­ کشند اما، حرکت و مطالبه­ی مردمی کار را به نتیجه می­ رساند. کسانی که اهل قلم و اهل بیان هستند، دست به کار شوند. افرادی که معلمان را تربیت می ­کنند، فرصت­ها را دریابند. امروز خانواده مورد تهاجم قرار گرفته است. خانواده­ها باید وظایف خود را به عهده بگیرند و فرانکنی نکنند. هر کسی در حد توان خودش کار کند. خانواده و مادران بیشتر به فکر تربیت نسل باشند و تراوش قلم تبدیل به یک درخواست عمومی شود و خواستار باشند. درنتیجه، برای راهکار بهتر دولت هم دوباره بازنگری می ­کند و در  نهایت، این عفت عمومی است که خوبی ها را مورد رصد قرار می­ دهد. برنامه­ هایی مثل برگزاری این نشست­ ها (نشست­ های کتابخوان) از جمله کارهایی است که می­ تواند انجام شود.

کتاب راز هدیه خدا در نامه­های دخترانه نوشته ­ی سهیلا صلاحی توسط خانم ملیحه جلالی رئیس اداره کتابخانه های شهرستان شیراز معرفی شد. کتاب مجموعه یادداشت هایی است که نویسنده از دوستان جوان خود نوشته است وقتی که درمورد احساس دختر بودنشان، عفاف، حیا و حجاب سوالی پرسیده است. این کتاب در 38 یادداشت نوشته شده است و بیشتر به بحث حجاب و عفاف  پرداخته است .

کتاب دختران آفتاب نوشته ­ی امیرحسین بانکی و از انتشارات سروش توسط خانم سودابه رضایی تزنگی مسئول کتابخانه حافظیه معرفی شد. کتاب دختران آفتاب به برخی از پرسش های مطرح در حوزه نقش اجتماعی زنان با بیانی روان و داستانی پاسخ می دهد. نویسندگان این رمان می کوشند تا منزلت، شخصیت و جایگاه واقعی زن را همان گونه که شایسته و بایسته وی است بشناسانند. در این رمان به زیبایی و در سبک و شیوه داستانی به بسیاری از پرسش های مطرح درباره نقش اجتماعی زن اشاره شده است. خواننده در لابه لای رمان پاسخ به شبهات و پرسش های خود را در مسایلی چون کنوانسیون زنان، زن در غرب ، زن در اسلام، قضاوت و حکومت زن، ارث، شهادت و دیه، نقصان عقل، تعدد زوجات، تنبیه زنان، کار در منزل، طلاق، اشتغال، همسران نمونه، تفاوت های زن و مرد، حجاب، حیا، ارتباط دختر و پسر، اقسام ارتباط  و نمونه­ های راستین زنان  را می­یابد بدون آن که از اصل داستان و قصه دور شود و به آهنگ آن آسیبی برسد.

کتاب مسئله حجاب اثر ارزشمند استاد شهید مرتضی مطهری از انتشارات صدرا توسط خانم معصومه عبدالهی دانشجوی دکتری دانشگاه شیراز و کتابدار کتابخانه عمومی معرفی شد. این کتاب در 5 بخش تاریخچه حجاب، علت پیدایش حجاب، فلسفه پوشش در اسلام، ایرادها و اشکال ها و حجاب اسلامی ارائه شده است. مؤلف کتاب در مقدمه توصیه یک هنرمند مشهور غربی را درباره ی حجاب و برهنگی به دخترش را مطرح می­کند. در متن اصلی نویسنده شیوه منحصر به فردی در پیش گرفته است که در آن ابتدا، دلایل رایج درباره­ فلسفه­ی حجاب  و پوشش را مطرح می­کند و آن را کامل مورد بحث قرار می­دهد و سپس نظر خود را از دیدگاه اسلامی بیان می­کند و اشاره می­کند که دیدگاه اسلام به فلسفه­ی حجاب هیچ یک از این ها نیست. بلکه، چیزی فراتر از آن و ارزشمندی انسان است. در فصل بعدی ایرادات و اشکالاتی که مطرح است را بیان کرده و به آنان پاسخ می­دهد و حجاب را مانع ورود خانم­ها به اجتماع و اقتصاد و اشتغال نمی­داند و در انتها نکاتی را مطرح می­کند از جمله این­که اگرچه حجاب و پوشش اهمیت دارد و می­بایست رعایت گردد اما، در هیچ زمینه­ای نباید افراط کرد.

کتابخانه عمومی حافظیه شیراز...
ما را در سایت کتابخانه عمومی حافظیه شیراز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hafeziyeketaba بازدید : 287 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 10:51